Verlaging tarieven elektriciteit

De tarieven voor elektriciteit gaan omlaag. Met ingang van 1januari 2015 daalt het tarief voor elektriciteit op Bo­naire met 2 dollarcent per kilo­watt uur. Dat maakte het Openbaar Lichaam Bonaire bekend.

Na een wereldwijde daling van de olieprijzen, bereikte de overheid in december 2014 met Curoil overeenstemming over de verlaging van de brandstofprijzen. Toen al werd aangekon­digd dat met het Water- en Elek­triciteitsbedrijf Bonaire (WEB) ook gesprekken gaande waren over een lagere prijs voor elektri­citeit.

Dit weekend werd bevestigd dat WEB de prijs van elektriciteit per januari 2015 verlaagt. Gede­puteerde Edsel Winklaar van Economische Ontwikkeling en Financiën, zegt blij te zijn dat onze inspanningen samen met de directie en commissarissen van WEB tot resultaat hebben gehad dat nu een vermindering van het tarief voor elektriciteit per 1 januari dit jaar aangekon­digd kan worden.

De prijsverlaging betekent volgens Winklaar niet alleen een verlichting voor de consu­ment en de huishoudens, maar ook een verlaging van kosten voor bedrijven.

Gecombineerd met de recen­te daling van de benzineprijzen verwachten we dat deze tarief­verlaging van WEB zich vertaalt in meer koopkracht en een economisch impuls. De verlaging van de prijs van elektriciteit is mede mogelijk door de olieprijs­ ontwikkeling op de internationa­le markt.

Het bestuurscollege van Bo­naire heeft toestemming ver­leend voor de verlaging van 2 dollarcent per kwh per 1 januari 2015 conform de bepalingen van de concessie van 9 februari 2009, tevens als aandeelhouder van WEB.

 

Deel dit