Reactie van Unkobon op het persbericht van EZ-Air

flight-og

flight-og

Onlangs heeft de directie van EZ-Air gereageerd op het persbericht waarin Unkobon publiek maakte dat EZ-Air zich niet houdt aan de juridische verplichting om – als een vlucht niet doorgaat – passagiers een keuze te geven tussen geld terug of een voucher.

Mevrouw Sueyenne Dammerman, vice president van EZ-Air, betreurt het dat de publicatie van Unkobon het bedrijf in een negatief daglicht plaatst, terwijl EZ-Air volgens mevrouw Dammerman een verantwoordelijk en flexibel bedrijf is omdat het bedrijf de passagier de mogelijkheid biedt om op een ander moment te vliegen als de vlucht is geannuleerd. reactie EZair (papiamentu)

EZ-Air vermeldt echter niet dat verantwoordelijk en flexibel niet geldt voor de passagiers die het aanbod voor een andere vlucht niet willen aannemen. Die mensen zijn bij een “non-refundable” ticket hun geld kwijt. En op het moment dat voor een “refundable” ticket geld wordt teruggegeven, vermindert EZ-Air de teruggave met een boete. Dat is schandalig omdat het immers niet de schuld van de klant is dat de vlucht is geannuleerd.

Unkobon wil verduidelijken dat zij, voorafgaand aan de publicatie, EZ-Air vier keer heeft benaderd en het bedrijf heeft gewezen op de juridische verplichting die EZ-Air heeft om de passagier geld terug te geven als een vlucht door de maatschappij wordt geannuleerd. EZ-Air bleef echter ronduit weigeren om de passagier het geld voor 100% terug te geven.

Unkobon betreurt het dat de directie van EZ-Air vanaf het begin niet heeft gereageerd op de argumenten van Unkobon. Het zou veel correcter zijn geweest als de directie inhoudelijk had gereageerd op de mails van Unkobon om het probleem gezamenlijk op te lossen.

Unkobon doet een oproep aan alle gedupeerden van deze praktijken van luchtvaartmaatschappijen om zich te melden bij Unkobon: www.unkobon.org/vlucht-geannuleerd/

Als er geen oplossing komt met de betrokken luchtvaartmaatschappijen zal Unkobon In een volgend persbericht ingaan op de ervaringen met de terugbetaling van geannuleerde vluchten die zijn gemeld door de klanten van luchtvaartmaatschappijen.

Deel dit