Prijsvergelijker september 2019

1909 prijsvergelijker sept FB NL website

Door prijsvergelijker letten consumenten meer op prijs

De consument let op Bonaire meer op de prijs van de producten in de supermarkt dan een jaar geleden. Steeds minder mensen kiezen voor dure A-merken omdat B-merken (huismerken) in kwaliteit vaak niet onderdoen voor A-merken, maar wel veel goedkoper zijn. Dit blijkt uit een evaluatie van de prijsvergelijker die  consumentenorganisaties Unkobon en FTpKB maandelijks uitvoeren in opdracht van het Ministerie van EZK.

De prijsvergelijker heeft ook invloed op het aanbod bij supermarkten. Steeds meer supermarkten geven hun klanten inmiddels de keuze tussen A-merken en goedkopere merken. Naarmate ze daar beter in slagen komen ze hoger op de ranglijst van de prijsvergelijker. Die ranglijst geeft aan wat de score is van de supermarkt voor het totale mandje van 60 veelgekochte producten.

Met de prijsvergelijker kan de consument in één oogopslag zien welke supermarkt het goedkoopst is voor dit totale mandje. Dat wil niet zeggen dat deze supermarkt het goedkoopste is voor alle 60 producten. Veel prijsbewuste consument kijken daarom naar de detailgegevens per supermarkt op de website www.Unkobon.org.

Uit de evaluatie blijkt dat vrijwel alle consumenten regelmatig meer dan 1 supermarkt bezoeken. Driekwart van de consumenten doet zelfs drie of meer supermarkten regelmatig aan voor de boodschappen. 

Uitgelicht

1909 uitgelicht

Deel dit