Prijsvergelijker november 2020

2011 prijsvergelijker nov 20

Knap werk van kleine buurtsupermarkten

Consumenten bezoeken kleine buurtsupermarkten niet voor de lage prijzen maar voor het gemak, of omdat ze niet anders kunnen. De kleine winkels kunnen niet op prijs concurreren met hun grote broeders. Uit de prijsvergelijker blijkt echter dat een aantal kleine buurtsupers het veel beter doen dan je zou verwachten.

Grote winkelketens zijn goedkoper dan kleine buurtwinkels. Met de inkoop van grote partijen zijn de kosten per product lager en de grotere winkels kunnen vaak efficiënter werken. Het is daarom een hele prestatie dat kleine buurtsupermarkten als Xu Sheng en Rincon City in de prijsvergelijker van november op het gemiddelde scoren met een index van 100, en nog knapper van Fruteria Union om met een index van 97 ruim onder de 100 te scoren. Xu Sheng en Rincon City hanteren voor 44 artikelen prijzen die onder het gemiddelde van alle supermarkten liggen, bij Jia Xing geldt dat voor 45 artikelen en bij Fruteria Union voor 48 artikelen. De Fruteria was in november zelfs de goedkoopste supermarkt voor jonge kaas, wortel, fleswater en deodorant.

Met de prijsvergelijker kan de consument in een oogopslag zien welke supermarkt het goedkoopst is voor een mandje van 67 producten. Dat betekent overigens niet dat nummer 1, Warehouse, voor alle 67 producten de laagste prijs hanteert. De grafiek waarmee maandelijks de ranking wordt weergegeven, is het resultaat van een berekening waarin voor elk van de producten een ranglijst (index) wordt gemaakt. De supermarkt met de beste score is de goedkoopste voor het volledige mandje, maar niet voor elk van de 67 producten. Zo is Warehouse in november de goedkoopste voor 25 producten. Voor 42 producten is de consument in een van de andere 14 supermarkten goedkoper uit. Een prijsbewuste consument kijkt daarom met zijn boodschappenlijst naar het uitgebreide excell overzicht op de link hierboven om te zien in welke supermarkt(en) hij het voordeligst kan inkopen.

Uitgelicht

2011 uitgelicht nov 20 nl

Deel dit