Prijsvergelijker november 2019

1911 prijsvergelijker november 19

Gemiddelde prijsdaling supermarkten in 2019

Al eerder werd duidelijk dat verse groente en fruit in 2019 flink duurder zijn geworden. Voor de overige 47 van de 60 producten uit de prijsvergelijker ligt dat anders. 

Als we de prijzen van verse groente en fruit niet meenemen, zijn de prijzen van het pakket van de overige 47 producten in 2019 gemiddeld licht gedaald bij de 15 supermarkten die zijn opgenomen in de maandelijkse prijsvergelijker. In november 2019 was de gemiddelde prijs van dit pakket met een half procent gedaald ten opzichte van januari 2019.

De goedkoopste supermarkt van Bonaire volgde deze trend niet. In november bleek het deelpakket van 47 producten bij de Warehouse ten opzichte van januari 6% duurder te zijn geworden. Hopelijk betekent dit niet dat het scherpe prijsbeleid bij deze supermarkt overboord wordt gezet. 

In januari was de index van Warehouse 16,5% lager dan die van nummer 2 Wing Cheung. Dat verschil is in november gekrompen tot 9%.

Bij veel consumenten heerst de indruk dat Van den Tweel de duurste supermarkt van Bonaire is. In de prijsvergelijker scoort deze supermarkt echter steeds rond het gemiddelde en nu al twee maanden ruim daar onder. In november staat VdT op de vijfde plaats.  

Met de prijsvergelijker maken de consumentenorganisaties Unkobon en FTpKB de consumenten van Bonaire meer prijsbewust. In het project wordt samengewerkt met het Ministerie van EZK, RCN en Sage B.V. 

Op www.Unkobon.org kunnen consumenten zowel de prijsvergelijker als het totaaloverzicht met alle prijzen en informatie per deelnemende supermarkt zien. Het totaaloverzicht is een uitgebreide spreadsheet, waarop alle meegenomen prijzen te zien zijn. Ook is snel te zien in welke supermarkten de producten uit het mandje het voordeligst zijn.

Uitgelicht

1911 uitgelicht

Deel dit