Prijsvergelijker mei 2019

1905 prijsvergelijker

Prijsverschillen worden kleiner

Sinds de start van de prijsvergelijker in augustus 2018 staat Warehouse Supermarket onbetwist bovenaan als goedkoopste supermarkt van Bonaire. Het boodschappenmandje is in Warehouse constant bijna een kwart goedkoper dan het gemiddelde van de 15 supermarkten die  in de prijsvergelijker zijn opgenomen. In mei berekende Warehouse bij de helft van de 60 producten in het mandje de laagste prijs.

Wing Cheung staat al maanden op de tweede plaats en Karibe Nobo is in mei weer terug op drie. Spectaculaire stijger is Dragon City. Ook deze supermarkt heeft nu het assortiment uitgebreid met goedkopere (huis)merken en geeft zo de consument de mogelijkheid om minder geld uit te geven voor zijn of haar boodschappenmandje. Met deze actie steeg Dragon City van de twaalfde naar de zesde plaats in de rangschikking.     

De prijzen in de duurste supermarkten dalen langzaam naar het gemiddelde. Daarmee worden de prijsverschillen op Bonaire langzaam maar zeker kleiner. 

Op de website Unkobon.org kunnen consumenten zowel de prijsvergelijker als het totaaloverzicht met alle prijzen en informatie per deelnemende supermarkt zien. Het totaaloverzicht is een uitgebreide spreadsheet, waarop alle meegenomen prijzen te zien zijn. Ook is snel te zien in welke supermarkten de producten uit het mandje het voordeligst zijn. 

Met de prijsvergelijker willen de consumentenorganisaties Unkobon en FTpKB de consumenten van Bonaire meer prijsbewust maken. In het project wordt samengewerkt met het Ministerie van EZK, RCN en Sage B.V.

Uitgelicht

1905 uitgelicht

Deel dit