Prijsvergelijker oktober 2020

2010 prijsvergelijker okt 20

Extreme prijsverschillen handsanitizers

Na een onderbreking van zes maanden in verband met de maatregelen rond het coronavirus is de prijsvergelijker weer opgestart. Bij de herstart is de mand van 60 veel gekochte producten in verband met Corona uitgebreid met zes hygiëne producten. Bij de prijzen van handsanitizers zijn extreme prijsverschillen waargenomen.

Bij de handsanitizers moet de consument goed letten op extreme prijsverschillen. Met name kleine verpakkingen zijn vaak extreem duur. De goedkoopste handsanitizer vind u bij bij Van den Tweel. Een liter Merilo handsanitizer kost daar $5,99. De Germ X handsanitizer, niet eens de duurste, kost bij Famoso $29,45 per liter (verpakking van 0,236 liter $6,95).

Van de prijzen in het “klassieke” mandje van 60 producten was ruim 60% van de opgenomen prijzen gelijk of lager dan in maart. Bijna 40% van de opgenomen prijzen was hoger. Bij de meeste supermarkten werden soda biscuits, zonnebloemolie en pindakaas goedkoper dan in maart. Vegetable oil, witte kool, rijst, rode biet (in pot), appels en suiker werden in de meeste winkels duurder. Het mandje van 60 producten werd in sommige winkels duurder, in andere goedkoper. Gemeten over alle winkels bleef de totaalprijs van het mandje nagenoeg ongewijzigd.

De Prijsvergelijker laat de consument in één oogopslag zien welke supermarkt het goedkoopste is op Bonaire. In de grafiek hierboven kunt u makkelijk zien welke van de 15 supermarkten goedkoper zijn en welke duurder. Om te zien welke supermarkt het goedkoopst is voor een specifiek product, kan men kijken op het totaaloverzicht onder de downloadknop hierboven. Het totaaloverzicht staat in een Excel-bestand waarin ook elk product per supermarkt staat vermeld.

De Prijsvergelijker is een samenwerking tussen Unkobon, het Openbaar Lichaam Bonaire en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De Prijsvergelijker bevordert het prijsbewustzijn van de consumenten op Bonaire

Uitgelicht

2010 uitgelicht okt 20 nl

Deel dit