Prijsvergelijker juni 2019

1906 prijsvergelijker

Xu Sheng opvallend stabiel in top 5

Sinds de start van de prijsvergelijker in augustus 2018 staat Xu Sheng, een kleine supermarkt in Rincon, vrijwel elke maand in de top 5 van goedkoopste supermarkten. Voor een kleine supermarkt is dat een prestatie van formaat, waar de inwoners van Rincon blij mee mogen zijn. Voor kleine supermarkten is het lastig om de goedkope merken steeds op voorraad te hebben. Als op de dagen van de waarnemingen alleen de duurdere merken in de schappen staan, worden die meegenomen in de prijsvergelijker. Maar Xu Sheng slaagt er in om de prijzen van het mandje basisproducten constant onder het gemiddelde van alle supermarkten te houden.    

Warehouse blijft onbetwist de goedkoopste supermarkt op Bonaire en Wing Cheung staat al maanden op de tweede plaats. Die tweede plaats wordt bedreigd door Karibe Nobo die in juni voor de productgroep vlees en vleesvervangers de goedkoopste is. In deze productgroep is Wing Cheung nummer twee. 

Op de website Unkobon.org kunnen consumenten zowel de prijsvergelijker als het totaaloverzicht met alle prijzen en informatie per deelnemende supermarkt zien. Het totaaloverzicht is een uitgebreide spreadsheet, waarop alle meegenomen prijzen te zien zijn. Ook is snel te zien in welke supermarkten de producten uit het mandje het voordeligst zijn.

Met de prijsvergelijker willen de consumentenorganisaties Unkobon en FTpKB de consumenten van Bonaire meer prijsbewust maken. In het project wordt samengewerkt met het Ministerie van EZK, RCN en Sage B.V.

Uitgelicht

1906 uitgelicht

Deel dit