Prijsvergelijker januari 2019

1901 prijsvergelijker 1901 NL 1

Beter gebruik prijsvergelijker mogelijk

 

Uit reacties blijkt dat er bij consumenten soms misverstanden bestaan over de maandelijkse prijsvergelijker van consumentenorganisaties Unkobon en FTpKB en het ministerie van Economische Zaken. Sommigen denken dat een supermarkt die hoger in de ranglijst staat, altijd goedkoper is dan de supermarkten die lager staan in de ranglijst. Maar dat klopt alleen als in één winkel alle 60 producten worden gekocht. De ranglijst geeft aan welke supermarkt voor het complete mandje van 60 producten de goedkoopste is. Een consument met een kortere boodschappenlijst kan in een supermarkt die lager op de ranglijst staat, toch goedkoper uit zijn.   

Als u boodschappen gaat doen is het daarom aan te raden om uw boodschappenlijst  te vergelijken met de uitgebreide lijst op de website van Unkobon. En als u niet te ver van huis wilt, kunt u de winkels in uw buurt met elkaar vergelijken.

Een voorbeeld: de drie dichtstbijzijnde winkels bij u in de buurt zijn Caribe Nobo, Fruteria Union en Van den Tweel. Kijkend naar het totaaloverzicht van de prijsvergelijker is Caribe Nobo de goedkoopste en Fruteria Union de duurste van de drie voor het mandje met 60 producten. Maar u heeft  slechts 13 producten nodig.  
Op uw boodschappenlijstje staan bijvoorbeeld de volgende 13 producten: bloem, wit brood, cornflakes, macaroni, kidneybeans, kipfilet, aardappel, bakbanaan, batata dushi, wortel, vegetable oil, oploskoffie en waspoeder. Met de detailgegevens van januari is te zien dat u voor dit boodschappenlijstje in deze drie dichtstbijzijnde winkels het goedkoopst uit bent bij de Fruteria Union en het duurst bij Karibe Nobo.

Voor een boodschappenlijst met 13 andere producten kunnen Karibe Nobo of Van den Tweel weer goedkoper zijn. De prijsbewuste consument vergelijkt dus eerst zijn eigen boodschappenlijst met de detailgegevens op de website www.Unkobon.org.

De prijzen van het pakket van 60 producten zijn in januari gemiddeld licht gestegen ten opzichte van december. Warehouse Bonaire is ook in januari weer de goedkoopste supermarkt. Het verschil met nummer 2 Wing Cheung wordt steeds kleiner.

Uitgelicht

1901 uitgelicht

Deel dit