Prijsvergelijker februari 2021

2102 prijsvergelijker feb 21

Meer supermarkten haken af bij prijsvergelijker

Aan de prijsvergelijker van de maand februari doen nog maar 11 supermarkten mee. De prijsvergelijker wordt daarmee minder representatief. Unkobon overlegt met het ministerie van EZK en met OLB of de prijsvrgelijker moet worden voortgezet.

De maandelijkse prijsvergelijker laat op een transparante manier zien welke supermarkten de goedkoopste zijn voor een mandje van 67 producten. Het maakt de consumenten prijsbewuster. Supermarkten die niet meer mee doen, benadelen het prijsbewustzijn van hun klanten.

De meeste supermarkten hebben inmiddels voor producten uit het mandje naast dure merken ook goedkopere huismerken in het assortiment opgenomen. De klant kan bij deze supermarkten kiezen of hij aan bijvoorbeeld een A-merk afwasmiddel omgerekend meer dan $3 per liter uitgeeft, of dat hij liever een huismerk koopt voor $1,60 per liter. Huismerken zijn van goede kwaliteit, maar goedkoper omdat er geen dure reclamecampagnes aan worden besteed.

Het is uiteindelijk aan de klant om te kiezen bij welke supermarkt de boodschappen worden gedaan. De supermarkten die meedoen aan de prijsvergelijker gunnen hun klanten openheid over de prijzen.

Uitgelicht

2102 uitgelicht feb 21 nl

Deel dit