Prijsvergelijker december 2020

2012 prijsvergelijker dec 20

Drie supermarkten haken af bij prijsvergelijker

Aan de prijsvergelijker van de maand december doen nog maar 12 supermarkten mee. Waar eerder dit jaar de eigenaar van supermarkten Zhung Kong en Dragon City te kennen gaf niet meer mee te doen met de prijsvergelijker hebben voor december de eigenaren van Famoso en Jia Xing/Xu Sheng de medewerking opgezegd.

De maandelijkse prijsvergelijker laat op een transparante manier zien welke supermarkten de goedkoopste zijn voor een mandje van 67 producten. Het maakt de consumenten prijsbewuster. Supermarkten die niet meer mee doen, benadelen het prijsbewustzijn van hun klanten.

De meeste supermarkten hebben inmiddels voor producten uit het mandje naast dure merken ook goedkopere huismerken in het assortiment opgenomen. De klant kan bij deze supermarkten kiezen of hij aan bijvoorbeeld een A-merk afwasmiddel omgerekend meer dan $3 per liter uitgeeft, of dat hij liever een huismerk koopt voor $1,60 per liter. Huismerken zijn van goede kwaliteit, maar goedkoper omdat er geen dure reclamecampagnes aan worden besteed.

Het is uiteindelijk aan de klant om te kiezen bij welke supermarkt de boodschappen worden gedaan. De supermarkten die meedoen aan de prijsvergelijker gunnen hun klanten openheid over de prijzen.

Uitgelicht

2012 uitgelicht dec 20 nl

Deel dit