Prijsvergelijker april 2019

1904 prijsvergelijker

Top 4 Prijsvergelijker blijft gelijk

Bij de prijsvergelijker van april 2019 is er geen wijziging in de 4 supermarkten met de laagste index, vergeleken met de vorige maand. Uit de 15 supermarkten die meedoen met de prijsvergelijker, komen Warehouse Bonaire en Wing Cheung Supermarkt weer uit als de twee gemiddeld goedkoopste winkels, met Jia Xing Supermarkt en Karibe Nobo Supermarkt daar vlak achteraan. De vijfde plaats wordt gedeeld door Fruteria Union, Van den Tweel Supermarkt en Xu Sheng Supermarkt, met alle drie een index van 97. 

De prijsvergelijker neemt bij de 15 participerende winkels het goedkoopste artikel van elk product bij elke winkel mee. Het is dus best mogelijk, dat er van de 60 opgenomen producten, ook duurdere varianten verkocht worden in deze winkels. Daarnaast wisselen prijzen en ook de inventaris. De consument kan besparen door bewust inkopen te doen en goed op de prijzen te letten. 

De meeste prijswisselingen vinden plaats bij versproducten, wat ook te verwachten is. Opvallend deze maand zijn de relatieve prijsstijging bij bakbananen en limoenen. Bakbananen waren in maart bij meeste winkels niet verkrijgbaar, waarschijnlijk door problemen met toevoer uit Venezuela. In april hadden een groot aantal winkels wel bakbananen, echter tegen gemiddeld bijna 80 dollarcent per stuk, wat een verdubbeling is vergeleken met de prijzen van februari dit jaar. Ook limoenen zijn flink duurder geworden. In februari kostten limoenen nog gemiddeld $3.18 per kilogram, in maart gemiddeld $3.45 per kilogram, en deze maand weer gestegen naar gemiddeld $ 4.10 per kilogram. De prijsstijgingen als gevolg van de grenssluiting van Venezuela blijft zich dus doorzetten bij deze producten. 

Via de website Unkobon.org kunnen consumenten zowel de prijsvergelijker als het totaaloverzicht met alle prijzen en informatie per deelnemende supermarkt downloaden. Het totaaloverzicht is een uitgebreide spreadsheet, waarop alle meegenomen prijzen te zien zijn, en bij welke supermarkt een bepaald product het voordeligst is.

Uitgelicht

1904 uitgelicht

Deel dit