Nieuwsbrief oktober 2020

In deze nieuwsbrief: najaarsvergadering Bondsraad, prijsvergelijker herstart met OLB als nieuwe partner, kantoorruimte Unkobon aan de Kaya Corona, benzineprijzen nu lager dan op Curaçao.

Mededeling

U miste het misschien al. Door omstandigheden is de nieuwsbrief in de vakantieperiode niet verschenen.

Najaarsvergadering Bondsraad
2007 nieuwsbrief foto 1Twee keer per jaar organiseert de Bondsraad een vergadering waar alle leden welkom zijn. Op 2 november a.s. zal de najaarsvergadering plaatsvinden. In deze vergadering bespreken we wat Unkobon in 2020 heeft bereikt. Ook worden de strategische keuzes voor de komende 3 jaar vastgesteld. Na afloop kunnen de leden napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Herstart prijsvergelijker met OLB als nieuwe partner
prijsvergelijker mandUnkobon start in oktober weer met het vergelijken van prijzen van basisbehoefte producten. Voor de Prijsvergelijker worden de prijzen in 15 supermarkten opgenomen. De Prijsvergelijker wordt maandelijks gepubliceerd, hierdoor kunnen klanten bewuster boodschappen doen.

Zes maanden geleden moest Unkobon met de prijsvergelijker stoppen na invoering van maatregelen rond het coronavirus. Het project is nu zo ingericht dat het aangepast doorgezet kan worden. De Prijsvergelijker is een samenwerking tussen Unkobon, het Openbaar Lichaam Bonaire en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Kantoorruimte Unkobon bij Kaya Corona 30      
kantoorUnkobon heeft een kantoorruimte aangeboden gekregen bij Bonaire Office aan de Kaya Corona #30, tegenover Kooijman. Unkobon is zeer erkentelijk voor dit aanbod.
Lydia Duijn, een van de contactpersonen van de bond, heeft zich bereid verklaard om, naast haar normale werkzaamheden, ook werkzaamheden voor Unkobon te verrichten. U kunt op dit kantoor tussen 7:00 uur en 15:00 uur uw verhaal kwijt als u een signaal / een klacht / of een consumentenprobleem heeft. Daarnaast kunnen leden van Unkobon daar terecht voor het contant betalen van hun $15 jaarlijkse contributie. U kunt u klacht of probleem natuurlijk ook melden via loket@unkobon.org.

Benzineprijzen nu lager dan op Curaçao
2010 benzineprijzenNadat Unkobon verschillende keren aandacht had gevraagd voor de onrealistisch hoge benzineprijzen op Bonaire, besloot het BC in april en in juli de prijzen flink te verlagen. Vanaf augustus gingen de literprijzen op Curaçao weer omhoog, terwijl ze op Bonaire gelijk bleven. Gevolg is dat de prijzen op Bonaire vanaf september lager zijn dan de prijzen op Curaçao. Unkobon verwacht dat er ook op Bonaire een prijsstijging aan zit te komen.

Deel dit