Minimum voorbeeldbegroting voor Bonaire

Openbaar Lichaam Bonaire, Unkobon en Nibud werken aan minimum voorbeeldbegrotingen voor Bonairestatieportret CFP

Op 1 oktober 2013 is een project gestart waarin het Openbaar Lichaam Bonaire, de consumentenbond Unkobon en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting samenwerken om minimum voorbeeldbegrotingen voor Bonaire op te stellen.  Het project wordt eind december 2013 afgerond.

Minimum voorbeeldbegrotingen geven weer wat de kosten zijn van de noodzakelijke uitgaven voor elk  huishouden. Ze bevatten een lijst (basispakket) van goederen en diensten die voor elk huishouden noodzakelijk geacht worden. De lijst is voorzien van realistische prijzen.  Met behulp  van deze minimum voorbeeldbegrotingen  kan het bestaansminimum worden vastgesteld, de armoede worden gemeten, aan budgetadvisering worden gedaan bij mensen met financiële problemen, enzovoort. Minimumvoorbeeldbegrotingen leggen een  fundament onder het armoedebeleid.

Voorzitter Celia Fernandes Pedra van Unkobon benadrukt het belang van dit project voor de consumenten van Bonaire. Ze is zeer tevreden dat het Openbaar Lichaam Bonaire de consumentenbond in het project heeft betrokken. “Ik verwacht dat dit project gaat aantonen dat samenwerking de beste manier is om de problemen op Bonaire aan te pakken.”

Deel dit