Consumentenbond Unkobon overhandigt rapport ABB Monitor aan Gezaghebber

front ABB monitor 2012-2013 boodschapperOp vrijdag 5 april 2013 zal consumentenbond Unkobon haar rapport ABB Monitor 2012-2013 overhandigen aan de Voorzitter van het Bestuurscollege. Het rapport bevat conclusies over de mate waarin de supermarkten op Bonaire de verruiming van de ABB-vrijstelling voor levensmiddelen hebben doorgegeven aan de consument.

Per 1 januari 2013 werden veel levensmiddelen vrijgesteld van de 8% Algemene Besteding Belasting (ABB) die tot die datum werd geheven bij invoer of bij productie op Bonaire. Om te controleren of de belastingverlaging in de prijzen is doorberekend zijn vrijwilligers van Unkobon eind november en begin december 2012 en in de eerste weken van februari 2013 de winkels ingegaan om prijzen van een groot aantal levensmiddelen te noteren. Er zijn 13 grote en kleinere supermarkten bezocht, waarvan drie in Rincon. Unkobon heeft de waarnemingen geanalyseerd en haar bevindingen vastgelegd in een rapport dat aanstaande vrijdag om 16.00 uur wordt aangeboden aan het Bestuurscollege in de persoon van de Voorzitter, Gezaghebber Mw. L.A. Emerencia.

De conclusies uit het rapport worden vrijdagmiddag bekendgemaakt. Het rapport zal integraal worden gepubliceerd op de website van Unkobon: www.consumentenbonaire.com

Deel dit