Consument wil duidelijkheid over prijsstop Bonaire

Persbericht 12 mei 2020

Er leven bij de bevolking veel vragen over de prijsstop die op Bonaire van toepassing is.

Voor een lijst met 71 producten in de supermarkt heeft de overheid van Bonaire op 20 maart via een noodmaatregel een prijsstop aangekondigd. Hoewel de prijsstop al ruim 7 weken geleden is ingegaan, zijn de maximum prijzen die gelden voor de lijst van 71 producten nog steeds niet gepubliceerd. Ook is het Besluit Prijsstop Bonaire 2020 niet aangepast om duidelijk te maken of de prijsstop geldt voor alle supermarkten op Bonaire of alleen voor de 16 supermarkten die in het besluit zijn genoemd.

Unkobon hoort veel vragen over de maatregel. Voorzitter Eric Booi hoort dat men verschillende prijzen ziet in de supermarkten. Mensen vragen zich af hoe ze kunnen zien of prijzen te hoog zijn. Hoe weet de consument of een supermarkt zich houdt aan de prijsstop? Ook vraagt men zich af of er wel gecontroleerd wordt door de overheid.

“Als een prijsmaatregel niet wordt gecontroleerd heeft het weinig waarde.” zegt de voorzitter van Unkobon. Het zou goed zijn als OLB de maximum prijzen publiceert, zodat de mensen zelf kunnen zien of een supermarkt te hoge prijzen rekent.

Deel dit