Bespaartips elektriciteit

Tip 1: Koop elektrische apparaten van 50 hertz (Hz).
Met een 50Hz koelkast bespaart u met het tarief per 1-1-2020 al snel $105 per jaar. Wanneer u een nieuwe koelkast (of wasmachine) nodig hebt, koop dan een 220volt / 50 Hz model. Mogelijk kost dit ‘Europese’ model iets meer bij aanschaf, maar dat verschil haalt u er snel uit  op de rekening van WEB door het verminderde verbruik. U dient uiteraard wel een 220 volt aansluiting in de keuken beschikbaar te hebben.
Een grote transformator heeft meer eigen verliezen dan een kleine. Indien u besluit toch een Amerikaans model te kopen, kies dan de transformator niet groter dan werkelijk noodzakelijk is bij het model koelkast/wasmachine. Trek de stekker uit het stopcontact als u de wasmachine niet gebruikt.

Tip 2 Vervang gloeilampen en TL buizen door LED lampen.
Vervanging van een 60 watt gloeilamp voor buitenverlichting door een LED lamp met vergelijkbare lichtopbrengst geeft een besparing van bijna $50 per jaar.  Vervanging van een 36 watt TL-buis door een vergelijkbare LED lamp bespaart ca. $20 per jaar. Deze berekening geldt met de tarieven per 1-1-2020 van WEB

Tip 3

Deel dit